MongoDB

Страницата е създадена на:22 ноември 2018 и редактирана на:14 януари 2019

Интернет връзки - в раздел MongoDB(колекция връзки).

Според MongoDB Tutorial MongoDB e база данни за документи с отворен код, която е водеща неSQL база данни. Вместо в таблици и полета, както е в релационните бази данни, в MongoDB информацията се съхранява в документи обединени в колекции.

Сървърът, съхраняващ данните, може да бъде собственост на потребителя на данните, но може да се ползва и под формата на услуга от съответен доставчик. Сайтът MongoDB.com представлява, както богат източник за информация, място от което се изтегля необходимия софтуер, така и място за регистриране на клиенти, решили да използват MongoDB под формата на облачна услуга, наречена MongoDB Atlas. (След регистрация, в панела за управление на услугата се влиза през MongoDB - Cloud Login)

След попълването на регистрационната форма и потвърждаване на имейла, процесът по създаване на база данни в MongoDB Atlas, включва стъпки:

След активиране на сървъра, достъп и управление на данните се осъществява с: команден клиент, клиент с графичен интерфейс или по програмен път. Инструкции за различните възможности за осъществяване на връзка се показват при щракване на бутон "CONNECT" в страницата на създадения в MongoDB Atlas клъстър, в профила на клиента.

 

Copyright CC BY-ND 4.0.
Посещения на страницата: общо 1674 днес 4
Направено с MyCMS.