Admidio

Страницата е създадена на:10 април 2021 и редактирана на:25 септември 2022

Съдържание

Обща информация Изтегляне и инсталиране Превеждане Актуализиране Файлове за изтегляне от тази страница

Обща информация

Alumni(колекция връзки)

Admidio е сървърен софтуер, написан на PHP, използващ база данни MySQL, който служи за регистриране на участници, осъществяване на комуникация между тях и организиране на събития. От учебно заведение може да се използва за продължаване на контактите със завършилите (алумни общност).

Изтегляне и инсталиране

Изтегля се от Admidio - Download, което, всъщност, препраща към Admidio Files в surceforge.

За успешно инсталиране е необходимо уеб сървърът да има достъп за запис в директориите на системата и предварително да е създадена база данни и потребител за нея.

Конфигурационният файл е: adm_my_files/config.php.

Превеждане

Процесът на превеждане на други езици е описан в Admidio - Wiki - Translation. Официалният превод се осъществява през Admidio - табло за превеждане в transifex.com. Има и превод на български, който от версия 4.1.9 се доставя и с официалната дистрибуция.

Файловете с преводи са с .XML формат и се намират в поддиректории languages на директориите на ядрото и добавките. Така че, локално, добавянето на език се свежда до създаване на копия на файловете с английския превод (en.xml) в нови файлове за липсващия език (за български bg.xml). Липсващият език, за да стане видим в системата и тя да може да се превключи на този език, трябва да се добави в масива във файл adm_program/languages/languages.php.

При редактиране на превод, за да се видят направените промени, трябва да се изтрият бисквитките или изцяло да са забранени.

Актуализиране

Надграждането до по-нова версия е описано в Admidio - Wiki - Update.

Състои се в: изтегляне на най-новата версия от Admidio Files; разархивиране на изтегленият файл и замяна на директория adm_program и файл index.php на сайта с тези от разархивирания файл. (Важен момент е да не се променя съдържанието на директория adm_my_files.) След това се посещава сайта и автоматично се приема и извършва надграждане на базата данни. За надграждане на добавките от директория adm_plugins, ако също се предприеме, трябва да е придружено от мерки за запазване и връщане на местата им на config.php файловете на всяка добавка, ако са правени ръчно промени в тези файлове.

Файлове за изтегляне от тази страница

Преводи:

bg.zip, 20:53:13 часа на 11 май 2021, 52.934 KB За да се инсталира този превод трябва само с FTP да се качат файловете, така както са разпределени по директории в zip файла.

 

Copyright CC BY-ND 4.0.
Посещения на страницата: общо 1791 днес 0
Направено с MyCMS.