Разширения на WordPress

Страницата е създадена на:12 март 2021 и редактирана на:12 декември 2023

Разширенията, са програмни модули, които администраторът на сайта може да добавя и премахва, с цел да придаде/премахне от системата определени функции и възможности.

Разширенията се управляват от меню "Разширения" на таблото на администратора. 

Ако търсим разширение, предлагащо определена функция, щракваме "Добавяне на ново разширение". Отваря се страницата за изтегляне на регистрираните на официалният сайт  wordpress.org/plugins разширения. В полето за "Търсене на разширения..." пишем думи описващи, функцията, която ни интересува. Например, ако търсим разширения,  подпомагащи за превеждането на надписите на WordPres на български, пишем "translation". Разширенията се филтрират и остава да се виждат само тези, в чиито имена или описания се среща написаната дума. За да видим повече информация за дадено разширение, щракваме "Още информация". Ако решим да инсталираме избрано разширение, щракваме бутона "Инсталиране сега", а след това - бутон "Активиране".

На настоящия сайт се споменава и описва предназначението на следните разширения:

Loco Translate - разширение, с чиято помощ се превеждат, надписите, които показват от ядрото, разширенията и темите на WordPress.

Някои разширения за управляване на роли и права.

 

Copyright CC BY-ND 4.0.
Посещения на страницата: общо 2231 днес 0
Направено с VanyoG CMS.
Force Reload