Уникални характеристики на браузъра Chrome

Страницата е създадена на: 5 януари 2024 и редактирана на: 6 януари 2024

Съдържание

Инструмент за тестване на уеб страници Lighthouse. Сваляне на съобразени с определени изисквания страници във вид на локални за операционната система приложения Главен софтуер в специфична операционна система Chromium OS

Инструмент за тестване на уеб страници Lighthouse.

Това е един от инструментите за програмисти. За да се стигне до него трябва да се натисне ⋮ - "Още инструменти" - "Инструменти за програмисти". Към него се превключва от лентата със заглавията на разделите на прозореца за програмисти. След отваряне в прозореца му се вижда:

Щракването на бутона "Analyze page load" стартира анализиране на отворената в браузъра страница, което завършва с показване на резултат.

По-надолу на страницата с резултата се виждат описанията на откритите проблеми.

Сваляне на съобразени с определени изисквания страници във вид на локални за операционната система приложения

Трябва да са удовлетворени изискванията, докладвани от Lighthouse в частта PWA (Progressive Web Application) на представяния анализ на страницата.

Когато е отворена в Chrome отговаряща на изискванията страница, в десния край на адресната лента се вижда икона, при щракване на която се отваря прозорче с бутон за сваляне на приложение.

След инсталиране, приложението може да се отвори по характерния за операционната система начин - в macOS - през Launchpad.

До списък на инсталираните по този начин чрез Chrome приложения се стига чрез отваряне с браузъра на адрес chrome://apps. (След отваряне, за да не е нужно да се помни, този адрес може да се добави в отметките на браузъра.)

Щракването с десен бутон на мишката върху иконата на инсталирано приложение показва меню:

"Създаване на пряк път" в macOS, всъщност, (не създава нищо, а) отваря мястото на приложението във файловата система. В Winddows наистина се създават препратки (преки пътища) на няколко места: на десктопа, в старт менюто и върху лентата на задачите.

Ако отворите в Chrome страница, която е свалена и като приложение, в десния край на адресната лента се вижда икона:

Щракването върху тази икона отваря инсталираното приложение, което представлява браузър със силно опростен интерфейс. Той отваря само страницата, от която е създадено приложение и няма адресна лента, с която да се отвори друг адрес. За навигация може да се използват само хипервръзките от страницата и клавишни комбинации.

Главен софтуер в специфична операционна система Chromium OS

Chromium OS(колекция връзки)

 

Copyright CC BY-ND 4.0.
Посещения на страницата: общо 755 днес 0
Направено с VanyoG CMS.
Force Reload