ProcessMaker

Страницата е създадена на:24 март 2018 и редактирана на:13 януари 2022

Интернет връзки за ProcessMaker ще намерите в раздел: Управление на бизнес процеси (BPM)(колекция връзки), а за управление на процеси в бизнасе в Управление на процеси(колекция връзки).

ProcessMaker е сървърен софтуер за управление на процеси с отворен код. Съществена функционалност на ProcessMaker е възможността за създаване на диаграми от вида Business Process Model and Notation (BPMN)(колекция връзки).

Фирмата, поддържаща продукта, ProcessMaker Inc. предлага облачна услуга по управление на процеси, но предоставя и ProcessMaker - Editions, който може да се изтегли след безплатна регистрация и попълване на анкета. Регистрацията може да се пропусне, ако се отиде направо на страницата за изтегляне ProcessMaker - Файлове в SourceForge. Препоръчва се да се изтегли Bitnami пакет, който съдържа Apache сървър, MySQL сървър, PHP с изискваните модули, програма за управление на сървърите и самия софтуер ProcessMaker. Ако разполагате с посочените сървъри, може да изтеглите .tar.gz файла, който съдържа само ProcessMaker. Изглежда неофициално има ProcessMaker - код в GitHub.

Инсталирането с Bitnami пакет е лесно и бързо. По време на инсталирането се задава само предпочитанието за потребителско име и парола на главния администратор, и се конфитурира email сървър. Системата е готова за отваряне на адрес localhost:8080.

За повече информация вижте: ProcessMaker - wiki с документация

ProcessMaker има публикувани преводи на няколко езика, които може да се намерят в ProcessMaker - преводи, но сред тях липсва български. Как се превежда е описано в ProcessMaker - указания за превеждане. Следвайки тези указания стартирахме частичен превод на български, който може да намерите в този файл:

processmaker.bg.po, 18:37:03 часа на 11 май 2021, 1.487 MB.

Файл с превод се инсталира от администраторския панел Admin: - Settings - Language - Install/Update (на български: Администране - Настройки - Език - Инсталирай/Обнови). Потребителите избират на кой език ще ползват системата от прозореца, в който си въвеждат потребителското име и паролата при влизане в системата. За смяна на езика е необходимо излизане и ново влизане в системата.

В ProcessMaker - форуми има форум Language Packs, относно езиковите пакети, но там не откриваме никакво съобщение за български език.

Книга, подходяща за запознаване с ProcessMaker e A Beginner's Guide to Business Process Automation with ProcessMaker 3.1. (може да се изтегли от тук).

 

 

Copyright CC BY-ND 4.0.
Посещения на страницата: общо 2922 днес 0
Направено с VanyoG CMS.
Force Reload