Инсталиране на Visual Studio

Страницата е създадена на: 6 януари 2021 и редактирана на: 8 август 2021

Сайтът за изтегляне е: visualstudio.microsoft.com. За стартиране на изтеглянето се отваря падащия списък за избор на версия и се щраква върху Community 2019. Без създаване на профил в сайта на Microsoft и регистриране на лиценз инсталираният софтуер е в пробен период от 30 дена, след изтичане на който трябва да се се получи безплатен лиценз, за да може да продължи да се ползва.

В съобщението след приключване на изтеглянето, щракваме Show in Folder

Щракваме двойно върху изтегления файл за да се отвори и започне инсталирането.

Потвърждаваме, започване на инсталирането с щракване на бутон Yes.

Показва се прозорец с връзки към споразуменията за лични данни с Microsoft. В знак, че се съгласяваме с тези условия, щракваме "Continue" за да продължи инсталирането.

В прозореца за избиране на компоненти, които да се инсталират, избираме .NET desktop development за изготвяне на програми за настолни и преносими компютри и щракваме бутон Install.

Изчакваме да се изтеглят и инсталират необходимите файлове.

Щом инсталирането завърши, щракваме Launch за да стартираме Visual Studio за първи път.

При първо стартиране се показва прозорец за влизане с потребителски профил от Microsoft. Ако искаме да пропуснем това щракваме "Not now. Maybe later".

При първо стартиране, също така се показва прозорец за избиране на цветова тема на работната среда. Оставяме избраната по подразбиране и щракваме "Start Visual Studio".

 

Copyright CC BY-ND 4.0.
Посещения на страницата: общо 498 днес 0
Направено с MyCMS.