Инсталиране на Visual Studio - Community 2022

Страницата е създадена на: 6 януари 2021 и редактирана на: 2 януари 2023

Без създаване на профил в сайта на Microsoft и регистриране на лиценз инсталираното Visual Studio е в пробен период от 30 дена, след изтичане на който трябва да се се получи безплатен лиценз, за да може да продължи да се ползва.

Сайтът за изтегляне е: visualstudio.microsoft.com. За стартиране на изтеглянето се отваря падащия списък "Downlad Visual Studio" за избор на версия и се щраква върху "Community 2022". Изтеглянето започва секунди след като се появи следващата страница.

Щракваме двойно върху изтегления файл за да се отвори и започне инсталирането. Потвърждаваме, започване на инсталирането с щракване на бутон Yes.

Показва се прозорец с връзки към споразуменията за лични данни с Microsoft. В знак, че се съгласяваме с тези условия, щракваме "Continue" за да продължи инсталирането.

В прозореца за избиране на компоненти, които да се инсталират, избираме .NET desktop development за изготвяне на програми за настолни и преносими компютри и щракваме бутон Install.

Изчакваме да се изтеглят и инсталират необходимите файлове. Щом инсталирането завърши, ако новият софтуер не стартира автоматично, щракваме Launch. При първо стартиране се показва прозорец за влизане с потребителски профил от Microsoft.

Ако искаме да пропуснем това щракваме "Skip this for now". При първо стартиране, също така се показва прозорец за избиране на цветова тема на работната среда.

Оставяме избраната по подразбиране и щракваме "Start Visual Studio". Показва се прозорец за стартиране или отваряне на нов софтуерен проект, което е тема на следващата страница.

 

Copyright CC BY-ND 4.0.
Посещения на страницата: общо 2422 днес 0
Направено с VanyoG CMS.
Force Reload