Обикновени действия върху софтуерен проект, създаден с Visual Studio

Страницата е създадена на:19 януари 2021 и редактирана на:10 февруари 2021

Съдържание

Актуализиране на работната среда Изпълняване на създаваното софтуерно приложение

Нека, веднага след създаване на нов софтуерен проект сме затворили и стартирали отново Visual Studio. В първия прозорец, който се показва

се виждат последните отваряни с Visual Studio проекти и отварянето на някой от тях се свежда до еднократно щракване с мишката.

След отваряне на проекта се показва прозорец:

Актуализиране на работната среда

Когато до иконата - камбанка в долния десен ъгъл на главния прозорец има цифри, това означава, че има съобщения на които трябва да обърнем внимание. За да видим съобщенията щракваме върху иконата камбанка. Обикновено това са съобщения, които информират за наличността на нови версии на инсталирани модули на Visual Studio, например:

Щракването върху линк "More Details" отваря прозорец с повече информация за съответния модул и същността на актуализацията.

След щракване на бутон Update, започва изтегляне на избраната актуализация.

След завършване на което се показва надпис.

Инсталирането на изтеглените актуализации започва след затваряне на този прозорец и на Visual Studio. Показва се прозорец, в който се щраква бутон Modify.

Ако през това време се стартира Visual studio се показва:

За да продължи инсталирането на актуализации трябва да се затвори Visual Studio.

Изпълняване на създаваното софтуерно приложение

Създаваното във Visual Studio приложение по подразбиране се стартира в режим на дебъгване. Стартирането става с щракване на поставеният за целта бутон, клавишна комбинация или команда от менюто:

Ако компилирането и стартирането преминат успешно, на екрана са появява прозореца на новото приложение, а в прозорец Diagnostic Tools се показва информация за изпълнявани от приложението прекъсвания, използвана памет и натоварване на процесора.

Стартиране в нормален режим без дебъгване и следене на работата с Diagnostic Tools става с команда Debug - Start Without Debugging или клавишна комбинация Ctrl+F5.

 

Copyright CC BY-ND 4.0.
Посещения на страницата: общо 443 днес 0
Направено с MyCMS.