Създаване на нов проект в съществуващо решение във Visual Studio

Страницата е създадена на:20 януари 2021 и редактирана на: 7 януари 2022

Понятието решение е по-общо от понятието софтуерен проект. Всеки проект е част от решение. Решението е контейнер, съдържащ проекта, но едно решение може да съдържа повече от един проекти. (What are Visual Studio solutions & projects?) Например, когато за учебни цели стартираме различни малки проекти, които илюстрират въпроси от различни теми, то за всяка тема може да създадем решение, а за всеки въпрос от дадена тема да създадем проект в решението по темата. Във Visual Studio именно решенията са основните единици, над които се работи. Списък на последно отваряните решения се показва в първия прозорец, който се показва при стартиране на Visual Studio.

За да създадем нов проект в съществуващо вече решение първо отваряме във Visual Studio това решение.

Подаваме команда: File - New - Project

В прозореца, който се отваря, но не е показан тук, ако в лявата страна, под надписа Recent Project Templates се намира линк за избиране на шаблон, щракваме върху подходящия шаблон там и после щракваме Next.

Ако ще стартираме проект от шаблон, който още не е ползван и не се намира в лявата страна на прозореца за шаблони, използваме филтрите за да намерим и изберем друг шаблон в дясната част на прозореца и тогава щракваме Next.

В следващия прозорец, от падащия списък Solution избираме Add to Solution.

В полето Solution Name автоматично се показва името на отвореното в момента във Visual Studio решение.

След щракване на бутон Next, в следващия прозорец избираме целева версия на .NET и продължаваме с щракване на бутон Create.

Новият проект се появява в прозореца Solution Explorer, но не е активен (името му не е с удебелен шрифт) и при натискане на F5 се стартира и изпълнява активния друг проект.

За да направим новия проект активен, го избираме от падащия списък към бутона за компилиране и стартиране.

 

Copyright CC BY-ND 4.0.
Посещения на страницата: общо 2114 днес 0
Направено с VanyoG CMS.
Force Reload