Обща информация за езика за програмиране Visual Basic

Страницата е създадена на: 7 януари 2022 и редактирана на: 8 януари 2022

Visual Basic е обектно ориентиран език за програмиране, който позволява бързо създаване на програми, използващи платформа за програмиране .NET (чете се "дот нет") на Microsoft. Нека да поясним, че .NET е програмна реализация за различни операционни системи на множество от обекти, които могат да се използват чрез различни езици и средства за програмиране, между които е и Visual Basic. Използването на .NET се реализира, като за всяка от операционните системи има безплатно достъпна изпълняваща машина (Runtime), която трябва да е налична на компютъра, на който ще се изпълнява, направената за .NET програма. В настоящите записки се срещаме с версия .NET Framework, която е специфична за Window реализация на платформата .NET.

Между характерните черти на Visual Basic често се посочва близостта на неговия синтаксис с разговорния английски, което го прави лесен за изучаване.

В езиковите конструкции се избягват съкращения, специални знаци и други изискващи специално запаметяване детайли, а вместо това се използват цели, носещи смисъл думи, което също улеснява разбирането и научаването на езика.

 

Copyright CC BY-ND 4.0.
Посещения на страницата: общо 1411 днес 1
Направено с VanyoG CMS.
Force Reload